Tato mangová salsa na ryby je velmi snadná a můžete si ji připravit den předem, abyste ušetřili čas. Nenechte se odradit seznamem ingrediencí – tato salsa všem zachutná.
Ingredience
- ⅓ šálku extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce mleté čerstvé petrželky
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička mletého černého pepře
- ½ lžičky soli
- 2 filety z tilápie
Na salsu:
- 1 velké zralé mango, oloupané a nakrájené na kostičky
- ½ červené papriky nakrájené na kostičky
- 1 jalapeňo paprička, zbavená semínek a rozdrcená
- 2 lžíce mleté červené cibule
- 1 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1 lžíce citronové šťávy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- V misce prošlehejte olivový olej, citronovou šťávu, petrželku, česnek, bazalku, černý pepř a sůl a přelijte do uzavíratelného plastového sáčku. Přidejte filety z tilápie, obalte je marinádou, vytlačte přebytečný vzduch a sáček uzavřete. Marinujte v chladničce po dobu 1 hodiny.
- Mezitím připravte salsu: V míse smíchejte mango, papriku, papriku jalapeño, červenou cibuli a koriandr. Přidejte limetkovou a citronovou šťávu a dobře promíchejte. Podle chuti osolte a opepřete. Uložte do chladničky, dokud nebude připraveno k podávání.
- Předehřejte gril na středně vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Vyjměte tilapii z marinády a grilujte, dokud ryba není uprostřed průsvitná a snadno se odlupuje vidličkou, 3 až 4 minuty z každé strany, v závislosti na tloušťce filetů.
- Tilápii podávejte přelitou mangovou salsou.