Připravte si doma vynikající grilovanou rybu mahi-mahi s báječným mojo dresinkem.
Způsobů, jak připravit mahi mahi rybu, je hodně. Pokud patříte mezi příznivce grilování, můžete vyzkoušet tento recept na grilovanou mahi mahi s mojo dresingem.
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 12 minut
- Celkem: 17 minut
- Náročnost: snadné
- Porce: 2
Ingredience na mojo
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje a další na potření
- 65 ml čerstvě vymačkané limetkové šťávy (asi 2 limetky)
- 1/2 lžičky soli
Ingredience na mahi mahi
- 10 g nasekaných listů čerstvého koriandru a 2 větvičky na ozdobu
- 2 (100-115 g) filety z mahi-mahi
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
Postup – mojo
- Vložte česnek a olivový olej do malé misky vhodné do mikrovlnné trouby, přikryjte plastem a ohřívejte v mikrovlnné troubě na nejvyšší výkon, dokud česnek nezměkne a nevon, 1 až 2 minuty.
- Vmíchejte limetkovou šťávu, lístky koriandru a sůl. Odstavte, dokud nebudete připraveni k podávání.
Postup – mahi mahi
- Připravte venkovní gril na středně vysoký žár.
- Filety potřete po celé ploše olivovým olejem a vydatně je osolte a opepřete. Položte rybu na rošt zaoblenou stranou dolů a nechte ji tak dlouho, dokud ji nebudete moci zvednout, aniž by se přilepila k roštu, a dokud na ní nebudou zřetelné stopy po grilování, asi 5 minut (vyzkoušejte ji jemným zvednutím rohu – pokud se přilepí, opékejte ji o něco déle a zkuste to znovu). Opatrně rybu otočte a opékejte, dokud není na dotek pevná, asi dalších 5 minut. Vyjměte ji z pánve na dva talíře a potřete trochou mojo.
- Ozdobte větvičkami koriandru a podávejte s omáčkou.