Tady je návod na grilování kukuřičného klasu, nejlepší letní pochoutky.
Ingredience
- 8 klasů kukuřice
- Olivový olej
- Máslo a sůl na podávání
Postup
- Rozpalte gril na středně vysokou teplotu (190 až 230 °C).
Na roštu:
- Kukuřici jednoduše oloupejte. Rukama rovnoměrně potřete každý kukuřičný klas olejem.
- Kukuřici položte přímo na grilovací rošt a opékejte, dokud nezačne černat, pak ji otočte.
- Celkem vařte asi 12 až 15 minut, dokud nezčerná ze všech stran. Ihned podávejte s máslem a solí.
V alobalu:
- Vyloupejte kukuřici. Každý kukuřičný klas vložte do alobalu. Potřete je olivovým olejem a posypte solí a pepřem. Navrch dejte několik tenkých plátků másla (½ lžíce v každém balíčku).
- Alobal kolem kukuřice utěsněte, okraje nahoře utěsněte, ne příliš těsně. Do každého balíčku udělejte několik malých otvorů.
- Balíčky položte na grilovací rošt a grilujte 20 až 25 minut za občasného otáčení, dokud není kukuřice jasně žlutá a upečená.
Ve slupkách:
- Z kukuřičných klasů odstraňte uvolněné slupky. Kukuřici oloupejte tak, že postupně odloupnete vnější vrstvy a ponecháte je připevněné směrem dolů od klasu. Odstraňte hedvábí a poté vytáhněte slupky zpět nahoru přes kukuřici (může to být trochu nepořádek).
- Kukuřičné klasy namočte alespoň na 20 minut do studené vody, aby se nespálily. Kukuřici položte přímo na grilovací rošt a grilujte, dokud slupka nezačne černat, pak ji otočte.
- Celkem grilujte 20 až 22 minut, dokud není kukuřice uvařená. Zda je kukuřice hotová, zkontrolujte tak, že u jedné kukuřice stáhnete slupku a ujistíte se, že je jasně žlutá a propečená až na dno klasu.
- Ihned podávejte s máslem a solí.