Grilovaná kukuřice neodmyslitelně patří k létu a grilovačkám. Zkusili jste někdy tu na mexický způsob? S naším receptem si ji snadno připravíte doma.
Grilovaný klas kukuřice stačí přelít pikantní smetanovou omáčkou a posypat rozdrobeným sýrem a vznikne tak dokonalá příloha se zajímavou kombinací chutí.
Ingredience
- 6 až 8 středně velkých kukuřičných klasů bez slupky
- 1/2 šálku zakysané smetany
- 1/2 šálku majonézy
- 1/2 šálku nasekaného koriandru
- 1 stroužek česneku
- 1/4 lžičky mletého pepře
- 2 lžičky jemně nastrouhané limetkové kůry
- 2 lžíce limetkové šťávy
- 1/2 šálku rozdrobeného balkánského sýru nebo fety
- klíny z limetky, k podávání
Postup
- Rozpalte gril a po rozehřátí vyčistěte rošty.
- V misce vyšlehejte smetanu, majonézu, koriandr, česnek, pepř, limetkovou kůru a limetkovou šťávu. Směs ochutnejte a podle potřeby osolte.
- Vložte oloupanou kukuřici přímo na grilovací rošt. Kukuřici grilujte asi 3 minuty nebo dokud zrna nezačnou zlátnout a vypadat jako zuhelnatělá. Pak klas obraťte a pečte z další strany. Když jsou všechny strany opečené, sundejte kukuřici z grilu na talíř.
- Nakonec pomocí lžíce nebo mašlovačky potřete každý klas omáčkou a posypejte sýrem.
- Ihned podávejte s klínky limetky.