Grilovaná kukuřice na mexický způsob – recept

Grilovaná zeleninaGrilováníPřílohyZeleninová jídlaZeleninové přílohy
grilovana-kukurice

Grilovaná kukuřice neodmyslitelně patří k létu a grilovačkám. Zkusili jste někdy tu na mexický způsob? S naším receptem si ji snadno připravíte doma.

Grilovaný klas kukuřice stačí přelít pikantní smetanovou omáčkou a posypat rozdrobeným sýrem a vznikne tak dokonalá příloha se zajímavou kombinací chutí.

Ingredience

  • 6 až 8 středně velkých kukuřičných klasů bez slupky
  • 1/2 šálku zakysané smetany
  • 1/2 šálku majonézy
  • 1/2 šálku nasekaného koriandru
  • 1 stroužek česneku
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky jemně nastrouhané limetkové kůry
  • 2 lžíce limetkové šťávy
  • 1/2 šálku rozdrobeného balkánského sýru nebo fety
  • klíny z limetky, k podávání

Postup

  1. Rozpalte gril a po rozehřátí vyčistěte rošty.
  2. V misce vyšlehejte smetanu, majonézu, koriandr, česnek, pepř, limetkovou kůru a limetkovou šťávu. Směs ochutnejte a podle potřeby osolte.
  3. Vložte oloupanou kukuřici přímo na grilovací rošt. Kukuřici grilujte asi 3 minuty nebo dokud zrna nezačnou zlátnout a vypadat jako zuhelnatělá. Pak klas obraťte a pečte z další strany. Když jsou všechny strany opečené, sundejte kukuřici z grilu na talíř.
  4. Nakonec pomocí lžíce nebo mašlovačky potřete každý klas omáčkou a posypejte sýrem.
  5. Ihned podávejte s klínky limetky.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang