Recept na Grenadinu

NápojeSirupy
grenadina

Grenadina je jasně červený sirup, který se používá v koktejlech pro dodání barvy a sladkosti. Je zcela přírodní a snadno se vyrábí ze šťávy z granátového jablka.

Příprava

  • Příprava: 5 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 15 minut
  • Počet porcí: ¾ šálku

Ingredience

  • 2/3 šálku čerstvě vymačkané šťávy z granátového jablka (2 střední granátová jablka)
  • ½ šálku krystalového cukru
  • 1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy

Postup

  1. Připravte šťávu z granátového jablka (pokud používáte celá granátová jablka, odstraňte z nich semínka). Semínka granátového jablka vložte do koktejlového šejkru.
  2. Rozmačkejte je pomocí muddleru nebo dřevěné lžíce, dokud se neuvolní veškerá šťáva. Poté ji přelijte přes jemné sítko do odměrky.
  3. Šťávu z granátového jablka a cukr přidejte do malého hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí, asi 1 až 2 minuty.
  4. Odstavte z ohně, ochlaďte a poté vmíchejte citronovou šťávu.
  5. Nalijte do uzavřené nádoby a uchovávejte v chladničce až tři týdny.

TIP: Domácí grenadinu můžete použít do různých koktejlů, jako je např. Tequila Sunrise.

Kategorie:

Nápoje | Sirupy
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang