Grenadina je jasně červený sirup, který se používá v koktejlech pro dodání barvy a sladkosti. Je zcela přírodní a snadno se vyrábí ze šťávy z granátového jablka.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 15 minut
- Počet porcí: ¾ šálku
Ingredience
- 2/3 šálku čerstvě vymačkané šťávy z granátového jablka (2 střední granátová jablka)
- ½ šálku krystalového cukru
- 1 lžička čerstvě vymačkané citronové šťávy
Postup
- Připravte šťávu z granátového jablka (pokud používáte celá granátová jablka, odstraňte z nich semínka). Semínka granátového jablka vložte do koktejlového šejkru.
- Rozmačkejte je pomocí muddleru nebo dřevěné lžíce, dokud se neuvolní veškerá šťáva. Poté ji přelijte přes jemné sítko do odměrky.
- Šťávu z granátového jablka a cukr přidejte do malého hrnce a zahřívejte na mírném ohni, dokud se cukr nerozpustí, asi 1 až 2 minuty.
- Odstavte z ohně, ochlaďte a poté vmíchejte citronovou šťávu.
- Nalijte do uzavřené nádoby a uchovávejte v chladničce až tři týdny.
TIP: Domácí grenadinu můžete použít do různých koktejlů, jako je např. Tequila Sunrise.