Humr Thermidor je jedním z klasických receptů francouzské kuchyně. Vytvořil ho kolem roku 1880 August Escoffier, jeden z nejslavnějších šéfkuchařů všech dob a zakladatel moderní gastronomie.

Humr je společně s jemnou holandskou omáčkou a parmazánem na závěr lehce zapečený.

Ingredience:

  • 1 humr
  • kořenová zelenina
  • žampiony
  • šalotka
  • máslo
  • brandy
  • bisque
  • dijónská hořčice
  • parmazán
  • holandská omáčka

Postup:

Orestovat kořenovou zeleninu, žampióny a šalotku na másle, přidat brandy, bisque a dijónskou hořčici, nechte svařit a přidat humří maso.

Připravené ragú vložit do humřího skeletu nebo hlubokého talíře, posypat parmazánem, přelít holandskou omáčkou a zapéct.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang