Ingredience

  • 400 g libového vepřového masa z plece
  • 100 g másla
  • 100 g hladké mouky,
  • 200 g strouhaného sýra (eidam, primátor)
  • 2 rajská jablíčka
  • 1 lžíce kečupu
  • 2 žloutky
  • 2 dl mléka
  • 2 dl smetany
  • sůl, pepř
  • olej podle potřeby

Postup

Maso nakrájíme na malé plátky, které osmahneme na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Z másla, mouky, smetany a mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a žloutky, jemně osolíme a opepříme.

Na maso v pekáčku položíme plátky předem spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem. Pak vše zalijeme bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang