Ingredience
- 400 g libového vepřového masa z plece
- 100 g másla
- 100 g hladké mouky,
- 200 g strouhaného sýra (eidam, primátor)
- 2 rajská jablíčka
- 1 lžíce kečupu
- 2 žloutky
- 2 dl mléka
- 2 dl smetany
- sůl, pepř
- olej podle potřeby
Postup
Maso nakrájíme na malé plátky, které osmahneme na oleji a vložíme do pekáčku nebo zapékací misky. Z másla, mouky, smetany a mléka připravíme bešamel, do něj vmícháme polovinu nastrouhaného sýra a žloutky, jemně osolíme a opepříme.
Na maso v pekáčku položíme plátky předem spařených a oloupaných rajčat a ještě zakapeme kečupem. Pak vše zalijeme bešamelem, navrch nasypeme zbylý strouhaný sýr a zapečeme.