Svařené víno Gluehwein patří mezi oblíbené alkoholické nápoje zejména v Německu a Rakousku. Naučte se připravit si doma tento populární aprés-ski drink, který hřeje a chutná. Se svařeným vínem si vychutnejte rakouský jablečný závin z jogurtového těsta.
Příprava
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- ¾ šálku vody
- ¾ šálku bílého cukru
- 1 tyčinka skořice
- 2 střední pomeranče
- 10 celých hřebíčků
- 1 (750 ml) láhev červeného vína
Postup
- V hrnci smíchejte vodu, cukr a skořicovou tyčinku a přiveďte je k varu. Snižte teplotu na minimum.
- Rozkrojte jeden pomeranč na polovinu; půlky pomeranče vymačkejte na cukrovou směs, aby pustily šťávu. Do vnější strany každé pomerančové kůry zatlačte 5 hřebíčků, kůry vložte do vroucí směsi.
- Pokračujte ve vaření na nejnižším stupni, dokud nezhoustne a nezesklovatí, 20 až 30 minut.
- Zatímco se směs vaří, nakrájejte zbývající pomeranče a dejte je stranou na podávání.
- Když se směs dovaří, vmíchejte víno a zahřívejte, dokud se nedusí, ale nevaří, 3 až 5 minut. Vyhoďte pomerančovou kůru a skořicovou tyčinku.
- Nalijte ideálně do kameninových hrnků a ozdobte plátky pomeranče.