- Příprava: 30 minut
- Pečení: 30 minut
- Porce: 5
Ingredience
- 1 kg batátů
- 1/4 šálku másla nakrájeného na kostičky
- 1/4 šálku javorového sirupu
- 1/4 šálku hnědého cukru
- 1/4 lžičky mleté skořice
Postup
- Vložte batáty do velkého hrnce a zalijte je vodou. Přiveďte je k varu. Snižte teplotu, přikryjte a vařte 25-40 minut nebo do změknutí. Sceďte, mírně ochlaďte a oloupejte. Nakrájejte je na kousky.
- Předehřejte troubu na 180 °C. Batáty vložte do dvoulitrové zapékací mísy. V malém hrnci smíchejte máslo, sirup, hnědý cukr a skořici; za stálého míchání přiveďte k varu. Nalijte na brambory.
- Pečte odkryté 30-40 minut nebo dokud se brambory neprohřejí.