Rychlá a snadná úprava mrkve. Pečení vždycky vyzdvihne to nejlepší z mrkve. A zkaramelizované okraje jsou na tomto receptu to nejlepší, mrkev už nebudete chtít připravovat jinak.
Ingredience
- 1 kg oloupané mrkve
- 40 g hnědého cukru
- 2 stroužky česneku, mleté
- 30 g másla, rozpuštěné (nebo olivový olej)
- 1 lžíce olivového oleje
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky černého pepře
- petržel na ozdobu
Postup
- Předehřejte troubu na 220 °C.
- Nakrájejte mrkev na 4 cm kousky. Silnější konce rozpulte, aby byly všechny zhruba stejně široké.
- Dejte do mísy s cukrem, máslem, česnekem, olejem, solí a pepřem. Nasypte na plech a rozprostřete.
- Pečte 15 minut. Promíchejte, poté pečte dalších 10 minut, dokud nejsou měkké a na okrajích zkaramelizované a na plechu nezůstane spousta glazury.
- Mrkev přelijte glazurou, případně posypte petrželkou. Podávejte teplé.