img_2780-1868773

Porce: cca 50 – 60 kusů

Čas přípravy: 10 minut

Doba chlazení: alespoň 1 hodina

Doba pečení: 15 minut

Ingredience:

  • 2,5 hrnku mandlové mouky
  • 10 medjool datlí
  • 3 lžíce kokosového oleje, případně ghí
  • 2 šťastná vajíčka
  • 2 lžíce perníkového koření
  • 1/2 lžičky sušeného zázvoru – volitelně
  • 1 menší lžíce raw kakaového prášku
  • špetka soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 šťastné vajíčko na potření před pečením
  • plátky mandlí, případně půlky
perni25cc2581c25cc258cky-2157849

Postup:

  1. Namočte si alespoň na čtvrt hodinky odpeckované medjool datle do vlažné vody. 
  2. V míse si smíchejte mandlovou mouku společně s perníkovým kořením, zázvorem a kakaem.
  3. Slijte datle, které vložte společně s vajíčky, špetkou soli do hluboké misky a vyšlehejte pomocí tyčového mixéru do směsi.
  4. Směs vmíchejte do mísy s připravenou mandlovou moukou a kořením, přidejte také kokosový olej a jedlou sodu. Rukama vytvořte těsto, které bude nyní lepkavé. Ale pokud by se vám zdálo moc, tak přisypte klidně ještě trochu mandlové mouky.
  5. Dejte těsto odpočinout alespoň na hodinu, klidně přes noc, do lednice. Hezky ztuhne, ale nečekejte, že bude jako z pravé mouky. Těsto by ale mělo jít snadno vykrajovat. 
  6. Poté si předehřejte troubu na 150°C. Připravte si plech vyložený pečícím papírem. Vyndejte si těsto z lednice, použijte nyní půlku a půlku ještě vraťte do lednice. Těsto si vyválejte mezi dvěma pláty pečícího papíru, ale nechte ho silné alespoň 5mm. Vykrajujte podle libosti a vyrovnejte perníčky na plech. Poté je potřete ušlehaným vajíčkem a dozdobte libovolně plátky mandlí. Dejte péct zhruba na 15 minut. 
  7. Mezitím si připravte i druhou půlku těsta.
  8. Perníčky nechte vychladnout a skladujte ve vzduchotěstné nádobě maximálně 5-6 dní.

Redakce Receptik.cz

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang