Naučte se připravit osvěžující okurkový a mátový gimlet. Tento přirozeně oslazený okurkový koktejl je ideální pro teplé dny.
Ingredience
- 5 cm plátek oloupané okurky, rozpůlený a rozčtvrcený
- 10 lístků máty
- 1 a ½ lžičky lehkého agávového nektaru nebo sirupu
- 1 limetka, odšťavněná
- 45 ml ginu
Postup
- V koktejlovém šejkru rozmixujte okurku, mátu a agávový nektar, dokud okurka nepřestane klást odpor.
- Naplňte šejkr ledem, přilijte limetkovou šťávu a gin.
- Na šejkr nasaďte víko a šejkrem třepejte, dokud není koktejl důkladně vychlazený, přibližně 20 sekund.
- Směs přelijte do sklenice na martini.
- Pokud chcete, ozdobte malou snítkou máty.