Tento recept na francouzské tousty s vaječným likérem budete chtít používat celoročně, protože se v něm používá vaječný likér, je to mimořádná sváteční pochoutka. Podávejte teplé s moučkovým cukrem a sirupem, pokud chcete. Francouzské toasty se hodí i k míchaným vajíčkům.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 10 minut
- Celkem: 25 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 1 a ½ šálku vaječného likéru
- 2 vejce, mírně našlehaná
- 1 a ½ lžíce mleté skořice
- 1 lžička dýňového koření
- 12 plátků francouzského chleba
Postup
- V míse šlehejte vaječný koňak, vejce, skořici a koření na dýňový koláč, dokud se dobře nespojí.
- Nalijte je do mělké misky.
- Předehřejte elektrickou pánev na 150 °C. Pánev lehce vymažte tukem.
- Ponořte jeden krajíc chleba po druhém do vaječné směsi a dbejte na to, abyste důkladně pokryli každou stranu chleba.
- Připravené plátky chleba vložte do předehřáté pánve a po jednom otočení je opečte z každé strany dozlatova.
- Upečené plátky chleba položte na servírovací talíř a přikryjte je fólií, aby se udržely v teple, dokud nebudou všechny plátky upečené.
- Ihned podávejte.