Francouzský toast

Tento recept na francouzské tousty s vaječným likérem budete chtít používat celoročně, protože se v něm používá vaječný likér, je to mimořádná sváteční pochoutka. Podávejte teplé s moučkovým cukrem a sirupem, pokud chcete. Francouzské toasty se hodí i k míchaným vajíčkům.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 1 a ½ šálku vaječného likéru
  • 2 vejce, mírně našlehaná
  • 1 a ½ lžíce mleté skořice
  • 1 lžička dýňového koření
  • 12 plátků francouzského chleba

Postup

  1. V míse šlehejte vaječný koňak, vejce, skořici a koření na dýňový koláč, dokud se dobře nespojí.
  2. Nalijte je do mělké misky.
  3. Předehřejte elektrickou pánev na 150 °C. Pánev lehce vymažte tukem.
  4. Ponořte jeden krajíc chleba po druhém do vaječné směsi a dbejte na to, abyste důkladně pokryli každou stranu chleba.
  5. Připravené plátky chleba vložte do předehřáté pánve a po jednom otočení je opečte z každé strany dozlatova.
  6. Upečené plátky chleba položte na servírovací talíř a přikryjte je fólií, aby se udržely v teple, dokud nebudou všechny plátky upečené.
  7. Ihned podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang