Není velkým tajemstvím, že jsem velkou milovnicí arašídového másla. Co možná známé zatím není je, že se můj drahý pustil do zdravého životního stylu. Pořád mě šokuje – tři roky odmítal pít obyčejnou vodu bez sirupu nebo bublin, do kafe si sypal kila cukru, liboval si v kempingovém salátu, henry vejcích a podobných zvěrstvech. Teď pije zásadně neperlivou vodu, cukru se vyhýbá jak Limonádový Joe lihovinám a na můj dotaz – Nedáme si k večeři těstoviny? – mi se znechuceným výrazem odpovídá – víš kolik je v tom sacharidů?
A to prakticky znamená, že každý den uplynulých dvou měsíců snídám ovesnou kaši s chia semínky a různými sušenými plodinami, ovšem bez cukru, bez kakaa, bez másla, prostě bez ničeho. Vím, že je to zdravé a moje trávicí ústrojí si medí, ale abstinenční příznaky si vybraly svou daň a tak jsem jednoho rána dospěla k rozhodnutí a připravila si tyhle boží toasty (drahý snědl jeden kousek a šel si udělat kaši. Bez komentáře).
Na 2 porce pro pořádné jedlíky budete potřebovat
- 8 plátků toastového chleba (já měla „celozrnný“ – žijeme přece zdravě)
- 2 vejce
- 1 polévková lžíce smetany, nebo mléka
- 8 polévkových lžic arašídového másla
- 8 lžiček jahodové marmelády
- špetku skořice
- trochu másla na smažení
Postup
- Rozpalte máslo na pánvi.
- Chléb si rozdělte na dvojice – jeden chléb ze dvojice namažte po jedné straně arašídovým máslem a druhý marmeládou. Přiklopte k sobě namazanými stranami.
- V hlubokém talíři rozšlehejte vejce se smetanou a spojené chleby v tom obalte z obou stran.
- Vložte do pánve, posypte špetkou skořice a z obou stran opečte dokud nezezlátnou.
- Ještě teplé podávejte. Redakce Receptik.cz