francouzske-toustove-tycinky

Tento recept na francouzské toastové tyčinky je naprosto skvělý. Není potřeba sirup ani nic jiného, jsou dobré tak, jak jsou.

Ingredience

  • 2 velká vejce
  • ½ hrnku moučkového cukru
  • ¼ šálku mléka
  • 2 lžíce javorového sirupu
  • 1 lžička hnědého cukru
  • ¼ lžičky mleté skořice
  • 6 plátků bílého chleba nakrájených na třetiny
  • nepřilnavý sprej na vaření

Recept je na 18 tyčinek.

Postup

  1. Vejce, moučkový cukr, mléko, javorový sirup, hnědý cukr a skořici smíchejte v míse vidličkou, dokud se dobře nespojí.
  2. Každou chlebovou tyčinku namočte do vaječné směsi.
  3. Pánev potřete nepřilnavým sprejem a zahřejte na středním ohni.
  4. Vložte tyčinky do rozpálené pánve a smažte je 2 až 3 minuty, otočte je a smažte je i z druhé strany, další 2 až 3 minuty.
  5. Opakujte s druhou várkou.

Tipy

  • Tyčinky lze zmrazit. Nechte je vychladnout a poté zabalte požadované množství do voskovaného papíru a vložte do sáčku do mrazničky.
  • Chcete-li je znovu ohřát, vyjměte malé balení a ohřívejte v mikrovlnné troubě 1 minutu až 1 minutu a 15 sekund, podle toho, kolik jich je.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang