Vyzkoušejte něco nového s bramborami. Kuchaři si oblíbili fondánové brambory, které se ochucují rozmarýnem a tymiánem. Podávají se jako součást nedělní pečeně a jsou úžasné.
Příprava
- Příprava: 8 minut
- Vaření: 40 minut
- Počet porcí: 6 porcí
Ingredience
- 6 středně velkých brambor
- 1 lžíce olivového oleje
- 200 g másla nakrájeného na kostičky
- 4 velké stroužky česneku, rozdrceného
- 2 větvičky rozmarýnu
- 2 větvičky tymiánu
- 200 ml kuřecího nebo zeleninového vývaru
Postup
- Nakrájejte konce brambor tak, aby ležely na obou stranách naplocho.
- Na pánvi rozehřejte olej na středně mírném ohni.
- Když se rozpálí, přidejte brambory řeznou stranou dolů.
- Smažte 5-7 minut nebo dozlatova, pak je otočte a smažte z druhé strany.
- Do pánve přidejte máslo, aby se rozpustilo.
- Kolem brambor rozprostřete česnek a bylinky a dobře je okořeňte.
- Opatrně zalijte zeleninu vývarem a dávejte pozor na případné vystříknutí horkého másla.
- Přikryjte a vařte 25-30 minut nebo dokud brambory nezměknou.
- Poté podávejte.