Tento hovězí steak je velmi snadný recept na přípravu. Křehké hovězí maso se nakrájí na tenké plátky a poté se nejméně hodinu marinuje v citronové šťávě a sójové omáčce.
Ingredience
- 1,8 kg steaku New York strip nakrájeného na tenké plátky
- 1 citron, odšťavněný
- 3 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička bílého cukru
- sůl a pepř podle chuti
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená nadrobno
- 2 stroužky česneku, nasekané
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Hovězí maso nakrájené na plátky vložte do velké mísy.
- V malé misce vyšlehejte citronovou šťávu, sójovou omáčku, cukr, sůl a pepř.
- Nalijte na hovězí maso a promíchejte.
- Vmíchejte kukuřičný škrob.
- Přikryjte a nechte v chladničce 1 hodinu až přes noc.
- Rostlinný olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni.
- Hovězí plátky vyjměte z marinády a protřepejte, abyste odstranili přebytečnou tekutinu.
- Marinádu vyhoďte.
- Hovězí plátky smažte po částech na rozpáleném oleji, dokud nezačnou tuhnout a nebudou uprostřed červenorůžové a šťavnaté, 2 až 4 minuty z každé strany.
- Hovězí plátky přendejte na servírovací talíř.
- Na malé pánvi na středním ohni rozehřejte olivový olej.
- Na rozpáleném oleji restujte a míchejte cibuli a česnek, dokud cibule nezíská zlatohnědou barvu, 5 až 7 minut.
- Lžící přelijte hovězí plátky.