Recept na filet zabalený ve slanině

Hlavní jídlaHovězí masoMasoMinutkySlané recepty
Filet zabalený ve slanině

Jednoduchý recept na filet ve slanině, který připravíte za necelou půl hodinu. Jako přílohu k filetu vyzkoušejte bramborové noky se špenátem.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 1

Ingredience

  • kuchyňská sůl
  • čerstvě mletý černý pepř
  • 1 steak z hovězí svíčkové, zhruba 250 g
  • 1 kus tenké slaniny
  • 1 lžíce másla, v případě potřeby více
  • 1 lžíce olivového oleje

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C.
  2. Steak z obou stran vydatně osolte a opepřete.
  3. Obalte steak slaninou a zajistěte párátkem.
  4. Rozehřejte pánev na středně vysokou teplotu.
  5. Přidejte máslo a olivový olej.
  6. Když se rozpustí, přidejte na pánev steak a opékejte ho z obou stran, dokud nezíská opravdu pěknou barvu, asi 1 minutu z každé strany.
  7. Pánev sundejte z plotny a vložte ji do trouby, aby se dopekla.
  8. Pečte 7 až 10 minut do středního propečení.
  9. Před podáváním vyjměte z trouby a nechte 5 minut odstát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang