Filet z tresky s bramborovo – dýňovým pyré

Bramborové přílohyGrilované rybyHlavní jídlaRybyTreska

Ingredience

  • omytý a osušený filet z mořského vlka 150 g
  • olej na pečení 5 ml,
  • větvička rozmarýnu
  • ½ stroužku prolisovaného česneku
  • sůl a pepř

Postup

Kůži na filetu nařízneme, osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje, nejprve na straně s kůží. Když je maso téměř propečené, přidáme větvičku rozmarýnu a prolisovaný česnek a filet otočíme. Po cca 2 minutách pánev odstavíme z ohně a necháme dojít.

Ingredience na bramborovo – dýňové pyré

  • 150 g brambor
  • 150 g dýně Hokaido
  • 5 ml olivového oleje
  • 1/4 lžičky drcených chilli papriček
  • sůl (nejlépe mořská)
  • nadrobno nakrájená petrželová nať

Postup

Syrové oloupané brambory nakrájíme na větší kostky. Syrovou dýni rozkrojíme a vybereme lžící pecky. Zbylou dužinu nakrájíme na koustky, stejně jako brambory. Dýni neloupeme. Bramborové a dýňové kostky naskládáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, posypeme chilli papričkami a osolíme.

V pekáčku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Upečenou směs rozšťoucháme nebo rozmixujeme. Pyré můžeme zředit mlékem. Na závěr vmícháme do dýňového pyré nadrobno nakrájenou petrželovou nať a dle chuti ještě dochutíme solí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang