Ingredience
- omytý a osušený filet z mořského vlka 150 g
- olej na pečení 5 ml,
- větvička rozmarýnu
- ½ stroužku prolisovaného česneku
- sůl a pepř
Postup
Kůži na filetu nařízneme, osolíme a opepříme z obou stran. Pečeme na rozpálené pánvi s trochou oleje, nejprve na straně s kůží. Když je maso téměř propečené, přidáme větvičku rozmarýnu a prolisovaný česnek a filet otočíme. Po cca 2 minutách pánev odstavíme z ohně a necháme dojít.
Ingredience na bramborovo – dýňové pyré
- 150 g brambor
- 150 g dýně Hokaido
- 5 ml olivového oleje
- 1/4 lžičky drcených chilli papriček
- sůl (nejlépe mořská)
- nadrobno nakrájená petrželová nať
Postup
Syrové oloupané brambory nakrájíme na větší kostky. Syrovou dýni rozkrojíme a vybereme lžící pecky. Zbylou dužinu nakrájíme na koustky, stejně jako brambory. Dýni neloupeme. Bramborové a dýňové kostky naskládáme do pekáčku, pokapeme olivovým olejem, posypeme chilli papričkami a osolíme.
V pekáčku pečeme v troubě vyhřáté na 180 stupňů cca 40 minut. Upečenou směs rozšťoucháme nebo rozmixujeme. Pyré můžeme zředit mlékem. Na závěr vmícháme do dýňového pyré nadrobno nakrájenou petrželovou nať a dle chuti ještě dochutíme solí.