fideo

Tento recept na fideo se skvěle hodí ke všem masovým pokrmům. Můžete ho použít jako přílohu místo rýže.

Ingredience

  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 balení (cca 227 g) těstovin fideo
  • 1 a ½ šálku vody
  • 1 plechovka (cca 227 g) rajčatové omáčky
  • 1 lžíce chilli
  • ½ lžičky mletého kmínu
  • ½ lžičky česnekové soli

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Rozehřejte olej v hrnci na středně vysoké teplotě. Přidejte fideo. V
  2. Vařte a míchejte, dokud nezhnědne.
  3. K fideu přidejte 1 šálek vody a 1/2 rajčatové omáčky.
  4. Dochutíme mletým chilli, kmínem a česnekovou solí. Promícháme.
  5. Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina téměř neodpaří.
  6. Vmíchejte zbývající 1/2 šálku vody a zbývající rajčatovou omáčku.
  7. Přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud fideo nezměkne a omáčka nezhoustne, asi 10 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang