Tento recept na fideo se skvěle hodí ke všem masovým pokrmům. Můžete ho použít jako přílohu místo rýže.
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 balení (cca 227 g) těstovin fideo
- 1 a ½ šálku vody
- 1 plechovka (cca 227 g) rajčatové omáčky
- 1 lžíce chilli
- ½ lžičky mletého kmínu
- ½ lžičky česnekové soli
Recept je na 4 porce.
Postup
- Rozehřejte olej v hrnci na středně vysoké teplotě. Přidejte fideo. V
- Vařte a míchejte, dokud nezhnědne.
- K fideu přidejte 1 šálek vody a 1/2 rajčatové omáčky.
- Dochutíme mletým chilli, kmínem a česnekovou solí. Promícháme.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud se tekutina téměř neodpaří.
- Vmíchejte zbývající 1/2 šálku vody a zbývající rajčatovou omáčku.
- Přikryjte a vařte na mírném ohni, dokud fideo nezměkne a omáčka nezhoustne, asi 10 minut.