Recept na fettuccine Alfredo s mořskými plody

Hlavní jídlaMořské plodyOmáčkyTěstoviny
fettuccine-alfredo-s-morskymi-plody

Toto krásné Alfredo z mořských plodů s hřebenatkami a krevetami podávejte s křupavým italským chlebem. Pokrm posypaný rajčaty a petrželkou vypadá stejně lákavě jako chutná.

Ingredience

  • 115 g nevařených fettuccine
  • 90 g nevařených středně velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
  • 90 g mořských hřebenatek, rozpůlených na poloviny
  • 2 lžíce olivového oleje, rozdělené
  • 1 malá šalotka, nasekaná
  • 1 stroužek česneku, mletý
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku bílého vína nebo dalšího kuřecího vývaru
  • 1 šálek husté smetany ke šlehání nebo smetany půl na půl
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 1 římské rajče nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce mleté čerstvé petrželky

Recept je na 2 porce.

Postup

  1. Fettuccine uvařte podle návodu na obalu.
  2. Mezitím na velké pánvi smažte krevety a hřebenatky na 1 lžíci oleje 3-5 minut nebo dokud krevety nezrůžoví a hřebenatky nebudou neprůhledné.
  3. Vyjměte je a udržujte v teple.
  4. Na stejné pánvi osmahněte šalotku na zbývajícím oleji, dokud nezměkne.
  5. Přidejte česnek.
  6. Vařte ještě 1 minutu.
  7. Vmíchejte vývar a víno.
  8. Přiveďte k varu.
  9. Snižte teplotu.
  10. Vařte odkryté 6-8 minut nebo dokud se neodpaří většina tekutiny.
  11. Vmíchejte smetanu.
  12. Vařte nezakryté na mírném ohni 5 minut nebo do zhoustnutí.
  13. Sceďte fettuccine.
  14. Vmíchejte je do smetanové omáčky.
  15. Přidejte krevety, hřebenatky a sýr.
  16. Promíchejte.
  17. Posypte rajčaty, petrželkou a případně dalším parmazánem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang