Toto krásné Alfredo z mořských plodů s hřebenatkami a krevetami podávejte s křupavým italským chlebem. Pokrm posypaný rajčaty a petrželkou vypadá stejně lákavě jako chutná.
Ingredience
- 115 g nevařených fettuccine
- 90 g nevařených středně velkých krevet, oloupaných a zbavených jadérek
- 90 g mořských hřebenatek, rozpůlených na poloviny
- 2 lžíce olivového oleje, rozdělené
- 1 malá šalotka, nasekaná
- 1 stroužek česneku, mletý
- 1/4 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku bílého vína nebo dalšího kuřecího vývaru
- 1 šálek husté smetany ke šlehání nebo smetany půl na půl
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 1 římské rajče nakrájené na kostičky
- 2 lžíce mleté čerstvé petrželky
Recept je na 2 porce.
Postup
- Fettuccine uvařte podle návodu na obalu.
- Mezitím na velké pánvi smažte krevety a hřebenatky na 1 lžíci oleje 3-5 minut nebo dokud krevety nezrůžoví a hřebenatky nebudou neprůhledné.
- Vyjměte je a udržujte v teple.
- Na stejné pánvi osmahněte šalotku na zbývajícím oleji, dokud nezměkne.
- Přidejte česnek.
- Vařte ještě 1 minutu.
- Vmíchejte vývar a víno.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu.
- Vařte odkryté 6-8 minut nebo dokud se neodpaří většina tekutiny.
- Vmíchejte smetanu.
- Vařte nezakryté na mírném ohni 5 minut nebo do zhoustnutí.
- Sceďte fettuccine.
- Vmíchejte je do smetanové omáčky.
- Přidejte krevety, hřebenatky a sýr.
- Promíchejte.
- Posypte rajčaty, petrželkou a případně dalším parmazánem.