V chladných nebo deštivých dnech tento uklidňující pokrm z fazolí a rýže opravdu zaplní břicho. Místo ledvinových fazolí můžete použít fazole pinto nebo místo hnědé rýže bílou. Přidejte rohlíky a zelený salát a večeře je na světě!
Ingredience
- 1 lžíce řepkového oleje
- 2 celerová žebra nakrájená na kousky
- 1 středně velká zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 střední cibule, nakrájená na kousky
- 1 plechovka (795 g) nakrájených rajčat, nerozpuštěná
- 1 plechovka (455 g) ledvinových fazolí, propláchnutá a okapaná
- 2 šálky vařené hnědé rýže
- 2 lžičky worcestrové omáčky
- 1 a 1/2 lžičky chilli v prášku
- 1/4 lžičky pepře
- 1/4 šálku strouhaného sýra čedar
- 1/4 šálku zakysané smetany se sníženým obsahem tuku
- 2 zelené cibulky, nakrájené
Postup
- Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
- Přidejte celer, zelenou papriku a cibuli.
- Vařte a míchejte, dokud nezměknou.
- Vmíchejte rajčata, fazole, rýži, worcestrovou omáčku, chilli a pepř.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a přikryté vařte 7-9 minut, dokud se pokrm neprohřeje.
- Doplňte sýrem, zakysanou smetanou a zelenou cibulkou.