V chladných nebo deštivých dnech tento uklidňující pokrm z fazolí a rýže opravdu zaplní břicho. Místo ledvinových fazolí můžete použít fazole pinto nebo místo hnědé rýže bílou. Přidejte rohlíky a zelený salát a večeře je na světě!

Ingredience

  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 2 celerová žebra nakrájená na kousky
  • 1 středně velká zelená paprika, nakrájená na kousky
  • 1 střední cibule, nakrájená na kousky
  • 1 plechovka (795 g) nakrájených rajčat, nerozpuštěná
  • 1 plechovka (455 g) ledvinových fazolí, propláchnutá a okapaná
  • 2 šálky vařené hnědé rýže
  • 2 lžičky worcestrové omáčky
  • 1 a 1/2 lžičky chilli v prášku
  • 1/4 lžičky pepře
  • 1/4 šálku strouhaného sýra čedar
  • 1/4 šálku zakysané smetany se sníženým obsahem tuku
  • 2 zelené cibulky, nakrájené

Postup

  1. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
  2. Přidejte celer, zelenou papriku a cibuli.
  3. Vařte a míchejte, dokud nezměknou.
  4. Vmíchejte rajčata, fazole, rýži, worcestrovou omáčku, chilli a pepř.
  5. Přiveďte k varu.
  6. Snižte teplotu a přikryté vařte 7-9 minut, dokud se pokrm neprohřeje.
  7. Doplňte sýrem, zakysanou smetanou a zelenou cibulkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang