Tento snadný vegetariánský recept na fajitas si zamiluje každý. Toto jídlo je plné chuti a krásné barevné zeleniny.
Ingredience
- 3 papriky (červená, žlutá, zelená)
- 1 střední červená cibule
- 2 žampiony portobello
- 4 lžíce oleje
- 1 a ½ lžičky soli
- 3 stroužky rozmačkaného česneku
- 2 lžičky kmínu
- po 1 lžičce chilli, česnekového prášku a uzené papriky
- ¼ lžičky černého pepře
- 2 plechovky (425 g) fazolí
- Omáčka Fajita
- Malé tortilly
- Navrch: smetana, salsa, čerstvý koriandr, guacamole, strouhaný sýr
Postup
- Předehřejte si troubu.
- Mezitím papriku a cibuli nakrájejte na tenké plátky. Žampiony portobello zbavte stopek a nakrájejte na plátky. Vložte je do mísy a promíchejte se 2 lžícemi oleje a 1 lžičkou soli.
- Zeleninu rozložte na pečícím papírem vyložený plech. Vložte je do grilu a 8 až 10 minut opékejte, dokud nezměknou a na některých okrajích nezčernají (v polovině časového limitu zeleninu obraťte).
- V pánvi mezitím vyšlehejte Fajita omáčku. Fazole slijte a propláchněte a přidejte je na pánev. Zahřejte na středním plameni a vařte, dokud se nezahřejí a omáčka nezhoustne, asi 6 až 8 minut. Ochutnejte a vmíchejte další ¼ lžičky soli.
- V litinové pánvi nebo velké nepřilnavé pánvi na středním plameni rozehřejte zbývající 2 lžíce oleje a zeleninu dodělejte na sporáku. Přidejte opečenou zeleninu, rozmačkané stroužky česneku, kmín, chilli, česnekový prášek, uzenou papriku a zbývající ½ lžičky soli.
- Za občasného míchání vařte 5 minut, dokud zelenina nezměkne. Před podáváním vyjměte a vyhoďte stroužky česneku.
- Tortilly ohřejte a ožehněte tak, že je položíte na otevřený plynový plamen na střední teplotu a několik sekund je z každé strany obracíte kleštěmi, dokud nejsou lehce zčernalé a teplé.
- Na stůl položte mísy se zeleninou fajita a fazolemi, tortilly, zakysanou smetanu, salsu, guacamole a čerstvý koriandr. Nechte každého si vybrat požadovanou přílohu a podávejte.