Málokterý dezert je tak letní jako Etonský nepořádek. Křupavé pusinky, šlehačka a jahodová omáčka jsou vítěznou kombinací, kterou je nejlepší podávat na čerstvém vzduchu.
Ingredience
- 2 velké bílky
- 120 g moučkového cukru
- 500 g jahod, očištěných a nahrubo nakrájených
- 450 ml dvojité smetany
- 1 lžíce moučkového cukru
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Troubu předehřejte na 120 °C s ventilátorem a velký plech vyložte pečícím papírem.
- V čisté míse vyšlehejte bílky elektrickým šlehačem nebo stolním mixérem do tuhých špiček, pak přidejte cukr ve třech dávkách a pokaždé znovu vyšlehejte do tuhých špiček.
- Lžičkou dávejte kopečky směsi na pečící papír a pečte na spodní polici trouby 1 hodinu až 1 hodinu a 15 minut, dokud nebudou pusinky úplně tvrdé a snadno se odlepí od papíru. Nechte vychladnout.
- Rozmixujte 1/3 jahod na jahodovou omáčku.
- Ve velké míse vyšlehejte smetanu s moučkovým cukrem, dokud nebude držet tvar.
- ¾ pusinek nahrubo rozdrťte a vyklopte je spolu s nakrájenými jahodami a promíchejte, poté je promíchejte s jahodovou omáčkou.
- Pak rozdrťte zbývající pusinky a posypte je kousky.