Horká čokoláda, která dodá energii a zahřeje po náročném výletu venku. Tento recept se hodí zejména když je venku mrazivo. Základem této čokolády je vývar z kostí – není však třeba se bát, funguje to s kořením naprosto skvěle. Nicméně pro méně odvážné je zde varianta z hydrolizovaných peptidů koleganu (hydrolizovaný kolagen od grassfed kraviček).
Porce: 2 porce
Doba přípravy: 5 minut
Ingredience:
- 1 hrnek kostního vývaru – domácího, nebo seženete (nejen) na Rohlik.cz od TRMS ve spojení s Biofarmou Sasov přímo Bio kostní vývar ve sklenici
- 1/2 hrnku vody
- 1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového
- 3 lžíce raw kakaového prášku
- 2 lžíce ghí
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/4 lžičky kardamomu – volitelně
- 2 čajové lžičky medu – volitelně
Energizující horká čokoláda – postup
Postup:
V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plameni pár minutek, nevařte. Promixujte tyčovým mixérem a servírujte.
Varianta s hydrolizovanými peptidy kolagenu:
- 1 1/2 hrnku vody
- 1/2 hrnku kokosového mléka / mandlového
- cca 20g (2 odměrky) hydrolizovaných peptidů kolagenu – v zahraničí prodává Vital Proteins
- zbytek ingrediencí viz výše
Postup:
V malém hrnci smíchejte při ohřívání všechny ingredience. Prohřívejte na mírném plamenu pár minutek, nevařte. Promixujte tyčovým mixérem a servírujte se štrůdlem z jogurtu bez tuku.