Tento dýňový dezert s kořeněnou dýňovou náplní a sladkou, křupavou ořechovou polevou si vaši hosté zaručeně zamilují. Podávejte se šlehačkou nebo kopečkem vanilkové zmrzliny.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 16 porcí
Čím se tento dýňový moučník liší?
Tento dýňový dezert, který není ani koláč, ani dort, je úplně jiná liga. Obsahuje sladkou dýňovou náplň a křupavou ořechovou polevu – téměř jako nákyp.
Ingredience
Korpus:
- 1 balení žluté dortové směsi
- ⅓ šálku másla, rozpuštěného
- 1 velké vejce
Náplň:
- 1 plechovka dýňového pyré
- ⅔ šálku mléka
- ½ šálku hnědého cukru
- 3 velká vejce
- 2 lžíce dýňového koření
Poleva:
- ½ šálku cukru
- ¼ šálku studeného másla nakrájeného na kostičky
- ¾ šálku nasekaných vlašských ořechů
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Vymažte pekáč.
- Přeneste 1 hrnek dortové směsi do malé misky.
- Zbylou dortovou směs dejte do mísy s rozpuštěným máslem a vejcem.
- Promíchejte, dokud se dobře nespojí.
- Směs rozetřete na dno připraveného plechu.
- Smíchejte dýňové pyré, mléko, hnědý cukr, vejce a koření na dýňový koláč ve velké míse.
- Směs rozmixujte mixérem na cukroví, dokud nebude připomínat hrubou drobenku.
- Do vyhrazené dortové směsi přidejte bílý cukr a máslo nakrájené na kostičky.
- Posypte dýňovou směs a nahoru nasypte nasekané vlašské ořechy.
- Pečte v předehřáté troubě dozlatova 45 až 50 minut.