Recept na dýňový chléb s čokoládovými lupínky

PečivoSladké pečivoSnackySnídaně
dynovy-chleb-s-cokoladovymi-lupinky

V tomto jemném dýňovém chlebu s čokoládovými kousky se snoubí chutě s trochou skořice.

Ingredience

  • 3 hrnky hladké mouky
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička jedlé sody
  • 4 velká vejce, pokojová teplota
  • 2 šálky cukru
  • 2 šálky konzervované dýně
  • 1 a 1/2 šálku řepkového oleje
  • 1 a 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků

Recept je na 2 bochníky (každý 16 kusů).

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte mouku, skořici, sůl a jedlou sodu.
  2. V jiné míse vyšlehejte vejce, cukr, dýni a olej.
  3. Vmíchejte do suchých přísad, dokud se nevlhčí.
  4. Vmíchejte čokoládové lupínky.
  5. Nalijte do dvou vymazaných forem o rozměrech 20×10 cm.
  6. Pečte při 177 °C 60-70 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
  7. Před vyjmutím z formy na drátěnou mřížku nechte 10 minut vychladnout.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang