Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba pečení: 75 minut
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 280 g hladké mouky
- 70 opražených dýňových semínek
- 200 g rozdrobené čerstvé dýně
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 velká vejce
- 180 ml rostlinného oleje
- 300 g krystalového cukru
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 2 lžičky skořice
Postup
- Předehřejeme troubu na 170 °C.
- Prosejeme mouku, skořici, jedlou sodu, prášek do pečiva a sůl.
- V samostatné míse smícháme cukr, rostlinný olej, vejce a vanilku. Obě směsi spojíme a vmícháme rozdrobenou dýni a dýňová semínka. Jakmile se všechny ingredience spojí, nalijeme je do nepřilnavé formy o rozměrech 22x12x8 cm.
- Pečeme 1 hodinu a 15 minut. V této fázi by měla špejle zapíchnutá do středu bochníku vyjít čistá. Necháme 15 minut chladnout a vyklopíme na chladicí mřížku. Necháme úplně vychladnout.