Suroviny:
- 100 g quinoy
- 300 g dýně nebo batátů
- 400 g uvařené cizrny
- 1 mrkev, nastrouhaná́ nahrubo
- 1 malá cibule, nadrobno nakrájená
- 2 středně velká vejce
- 2 malé stroužky česneku
- 1/2 lžičky mleté uzené nebo sladké papriky
- 1/4 lžičky mletého koriandru
- šťáva z 1 malé limety
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- mouka na zahuštění
- olej na smažení
Příprava:
- Uvaříme quinou podle návodu na obalu, jen přidáme trochu více vody.
- Po cca 5 minutách varu přidáme na kostičky nakrájenou dýni nebo batát.
- Vaříme do změknutí.
- Případný přebytek vody dobře scedíme.
- Přidáme okapanou uvařenou cizrnu (může být i sterilovaná) a vše rozmačkáme šťouchadlem na brambory tak, aby zůstaly i větší kousky.
- Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, mrkev a přidáme koření.
- Obě směsi smícháme dohromady a necháme v lednici vychladnout.
- Nakonec přidáme vejce, šťávu z limetky nebo citrónu a mouku podle potřeby.
- Tvarujeme placky nebo nižší karbanátky a smažíme na pánvi nebo pečeme v troubě.