Tyto snadné dýňové sušenky jsou příjemně kořeněné, všichni si je zamilovali díky jejich měkké, koláčové struktuře.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
Na těsto
- 1 šálek změklého másla
- 2/3 hrnku hnědého cukru
- 1/3 šálku cukru
- 1 velké vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 šálek konzervované dýně
- 2 šálky hladké mouky
- 1-1 a 1/2 lžičky mleté skořice
- 1 lžička jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky prášku do pečiva
- 1 šálek nasekaných vlašských ořechů
Na polevu
- 1/4 šálku změklého másla
- 120 g smetanového sýra
- 2 šálky moučkového cukru
- 1-1 a 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Ve velké míse utřete máslo s cukry do světlé a nadýchané pěny.
- Vmíchejte vejce a vanilku. Přidejte dýni a dobře promíchejte.
- Smíchejte mouku, skořici, jedlou sodu, sůl a prášek do pečiva a postupně přidávejte do krémové směsi a dobře promíchejte. Vmíchejte vlašské ořechy.
- Na vymazané plechy rozdělte těsto po lžících ve vzdálenosti 2 cm od sebe. Pečte při 180 °C 8-10 minut nebo dokud okraje lehce nezhnědnou. Vyjměte na drátěné mřížky, aby zcela vychladly.
- V malé misce vyšlehejte ingredience na polevu, dokud nebude lehká a nadýchaná. Sušenky potřete polevou. Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce.