Dýňové palačinky jsou dobré v každém ročním období, ale nejlépe chutnají za chladných zimních rán. Můžete použít konzervovanou nebo vařenou čerstvou dýni.
Ingredience
- 1 ½ hrnku mléka
- 1 hrnek dýňového pyré
- 1 vejce
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce octa
- 2 hrnky hladké mouky
- 3 lžíce cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mletého nového koření
- 1 lžička mleté skořice
- ½ lžičky mletého zázvoru
- ½ lžičky soli
Postup
- Příprava: 20 minut
- Smažení: 20 minut
- Celkový čas: 40 minut
- Počet porcí: 12 palačinek
V míse smíchejte mléko, dýni, vejce, olej a ocet. V samostatné míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu, nové koření, skořici, zázvor a sůl. Vmíchejte do dýňové směsi, aby se vše spojilo.
Pánvičku lehce potřenou olejem nahřejte na středně vysokou teplotu. Nalijte na ni těsto, na každou palačinku použijte přibližně 1/4 hrnku. Opečte je z obou stran a podávejte horké.