Budete rádi, že jste si připravili tento recept na dýňové muffiny s krémovou sýrovou náplní a polevou. V případě, že máte klasickou máslovou dýni vyzkoušejte recept na přípravu dýňové lívance.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Pečení: 25 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience
- 1 balení smetanového sýra
- 1 vejce
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 3 lžíce hnědého cukru
- 4 a ½ lžíce hladké mouky
- 5 lžic bílého cukru
- ¾ lžičky mleté skořice
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce nasekaných pekanových ořechů
- 2 a ½ šálku mouky
- 2 šálky bílého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky mleté skořice
- ½ lžičky soli
- 2 vejce
- 1 a ⅓ šálků konzervované dýně
- ⅓ šálku olivového oleje
- 2 lžičky vanilkového extraktu
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C. Vymažte a vysypte moukou formu na muffiny nebo použijte papírové košíčky.
- V míse vyšlehejte krémový sýr do měkka. Přidejte vejce, vanilkový a hnědý cukr. Šlehejte do hladka, pak dejte stranou.
- V míse smíchejte mouku, cukr, skořici a pekanové ořechy. Přidejte máslo a vidličkou ho rozkrájejte na drobenku. Odstavte.
- Na přípravu polevy do velké mísy prosejte mouku, cukr, prášek do pečiva, skořici a sůl. Uprostřed moučné směsi udělejte důlek a přidejte vejce, dýni, olivový olej a vanilku. Šlehejte dohromady, dokud nevznikne hladká hmota.
- Dýňovou směs vložte do košíčků na muffiny naplněných asi do poloviny. Poté přidejte jednu polévkovou lžíci směsi ze smetanového sýra přímo doprostřed těsta.
- Snažte se, aby se smetanový sýr nedotýkal papírového košíčku. Posypte polevou.