Dýňová příchuť nemusí být nutně vyhrazená jen slaným pokrmům. Připravte si s námi výborné dýňové muffiny s kousky čokolády, které vás dokonale naladí na podzim a Halloween.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
Ingredience
- ¾ šálku bílého cukru
- ¼ šálku rostlinného oleje
- 2 velká vejce
- ¾ šálku konzervované dýně
- ¼ šálku vody
- 1 a ½ šálku hladké mouky
- ¾ lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky jedlé sody
- ½ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
- ¼ lžičky mletého hřebíčku
- ¼ lžičky soli
- ½ šálku polosladkých čokoládových lupínků
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C. Formu na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou nebo použijte speciální papírové košíčky.
- Ve středně velké míse vyšlehejte cukr, olej a vejce. Vmíchejte dýni a vodu, dokud se dobře nespojí.
- V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a sůl.
- Přidejte mokré přísady do suchých a promíchejte jen tak, aby se spojily, a dávejte pozor, abyste je nepromíchali příliš. Jemně vmíchejte čokoládové lupínky.
- Těstem naplňte košíčky na muffiny do 2/3. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 20 až 25 minut.