Dýňové muffiny s kousky čokolády

DezertyDezerty, zákusky a poháryMuffiny
dynove-muffiny-recept

Dýňová příchuť nemusí být nutně vyhrazená jen slaným pokrmům. Připravte si s námi výborné dýňové muffiny s kousky čokolády, které vás dokonale naladí na podzim a Halloween.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut

Ingredience

  • ¾ šálku bílého cukru
  • ¼ šálku rostlinného oleje
  • 2 velká vejce
  • ¾ šálku konzervované dýně
  • ¼ šálku vody
  • 1 a ½ šálku hladké mouky
  • ¾ lžičky prášku do pečiva
  • ½ lžičky jedlé sody
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ¼ lžičky mletého muškátového oříšku
  • ¼ lžičky mletého hřebíčku
  • ¼ lžičky soli
  • ½ šálku polosladkých čokoládových lupínků

Postup

  1. Předehřejte troubu na 200 °C. Formu na muffiny vymažte tukem a vysypte moukou nebo použijte speciální papírové košíčky.
  2. Ve středně velké míse vyšlehejte cukr, olej a vejce. Vmíchejte dýni a vodu, dokud se dobře nespojí.
  3. V samostatné míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, hřebíček a sůl.
  4. Přidejte mokré přísady do suchých a promíchejte jen tak, aby se spojily, a dávejte pozor, abyste je nepromíchali příliš. Jemně vmíchejte čokoládové lupínky.
  5. Těstem naplňte košíčky na muffiny do 2/3. Pečte v předehřáté troubě, dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá, 20 až 25 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang