Vychutnejte si hřejivou příchuť této oblíbené sezónní kávy ve vlastní kuchyni (kdykoli během roku) a ušetřete pár peněz! Trocha dýňového pyré přidaného do teplého mléka dodá latté extra nadýchanost.
Příprava
- Celkem: 10 minut
- Příprava: 5 minut
- Vaření: 5 minut
- Porce: 1 nápoj
Ingredience
- 1 šálek mléka
- 2 polévkové lžíce dýňového pyré
- 1 lžíce cukru
- 1/4 lžičky dýňového koření a další na posypání
- 1/4 lžičky čistého vanilkového extraktu
- 1/4 šálku horkého espressa nebo silné vařené kávy
- Sladká šlehačka na podávání
Postup
Smíchejte mléko, dýňové pyré, cukr, koření na dýňový koláč a vanilku ve střední misce vhodné do mikrovlnné trouby, zakryjte misku plastovou fólií a malým otvorem ji odvzdušněte.
Mléko ohřívejte v mikrovlnné troubě, dokud není horké, 1 až 2 minuty. Intenzivně šlehejte, dokud se mléčná směs nezpění, asi 30 sekund.
Nalijte espresso nebo kávu do velkého hrnku a přidejte napěněné mléko. Navrch dejte šlehačku a posypte dýňovým kořením.