Tyto vydatné dýňové cupcaky jsou přelité skořicovo-tvarohovou polevou a na podzim jsou vynikajícím pohoštěním.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Doba pečení: 25 minut
- Dodatečný čas: 50 minut
- Počet porcí: 24 cupcaků
Ingredience
Na cupcaky
- 2 a 1/4 šálku univerzální mouky
- 1 lžíce prášku do pečiva
- 1 lžíce mleté skořice
- 1/2 lžičky muškátového oříšku
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1/2 lžičky mletého hřebíčku
- 1/2 lžičky mletého nového koření
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1 šálek bílého cukru
- 1/2 šálku změklého másla
- 1/3 šálku hnědého cukru
- 2 velká vejce o pokojové teplotě
- 1 šálek dýňového pyré
- 3/4 šálku mléka
Na skořicovo-tvarohovou polevu
- 1 balení změklého smetanového sýra nebo tvarohu
- 1/4 šálku změklého másla
- 3 šálky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 lžička mleté skořice
Postup
- Předehřejeme troubu na 190 °C. Vymažeme 24 košíčků na muffiny nebo je vyložíme pečícím papírem.
- Do velké mísy prosejeme mouku, prášek do pečiva, skořici, muškátový oříšek, zázvor, hřebíček, nové koření, jedlou sodu a sůl. Dáme stranou.
- Bílý cukr, máslo a hnědý cukr vyšleháme ve velké míse elektrickým mixérem do světlé a nadýchané pěny. Po jednom přidáváme vejce a po každém přidání dobře prošleháme.
- Přidáme dýňové pyré a mléko. Vmícháme směs do mouky, dokud se nespojí. Lžící dáváme těsto do připravených košíčků na muffiny nebo cupcaky, přičemž každý naplníme do 3/4.
- Pečeme v předehřáté troubě asi 25 minut dokud vršky po lehkém stlačení nepruží. Ve formičkách necháme 5 minut vychladnout. Přeneseme na drátěnou mřížku a necháme vychladnout po dobu dalších 20 minut.
- Na polevu vyšleháme tvaroh či krémový sýr a máslo ve velké míse elektrickým mixérem dohladka. Po částech zašleháme moučkový cukr, dokud se nespojí. Přidáme vanilkový extrakt a mletou skořici. Šleháme dokud není hmota nadýchaná.
- Vychladlé cupcaky potřeme polevou a podáváme.