Nadýchané dýňové těsto s výrazným kořením a jednoduchou krémovou polevou. Tyto cupcakes jsou skvělé jako podzimní dezert.
Ingredience
Na těsto
- 3/4 hrnku změklého másla
- 2-2 a 1/2 šálku cukru
- 3 velká vejce, pokojová teplota
- 1 plechovka dýně v pevném obalu
- 2-2 a 1/3 šálku hladké mouky
- 1 lžíce dýňového koření
- 1 lžička prášku do pečiva
- 1 lžička mleté skořice
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky mletého zázvoru
- 1 šálek podmáslí
Na polevu
- 1 balení smetanového sýra, změklého
- 1/2 šálku změklého másla
- 4 šálky moučkového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 lžičky mleté skořice
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ve velké míse utřete máslo s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Přidejte vejce jedno po druhém a po každém přidání je dobře vyšlehejte. Přidejte dýni.
- Smíchejte mouku, koláčové koření, prášek do pečiva, skořici, sůl, jedlou sodu a zázvor, přidávejte do krémové směsi střídavě s podmáslím a po každém přidání dobře vyšlehejte.
- Naplňte 24 košíčků na muffiny do tří čtvrtin.
- Pečte 20-25 minut nebo dokud špejle zapíchnutá do středu nevyjde čistá.
- Před vyjmutím z formiček na drátěné mřížky nechte 10 minut vychladnout.
- Na polevu vyšlehejte ve velké míse smetanový sýr a máslo do pěny.
- Přidejte moučkový cukr, vanilku a skořici; šlehejte do hladka. Dortíčky potřete polevou. Zbytky uložte do chladničky.