creme-brulee-2

Přichází podzim a vy jste milovníky Creme Brulee? Vyzkoušejte svůj oblíbený dezert v podzimním kabátu.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 1 hodina 20 minut
  • Celkem: 1 hodina 40 minut

Ingredience

  • 1-2 malé dýně
  • 2 a ½ šálku smetany ke šlehání
  • 1 vanilkový lusk
  • ½ šálku světlého hnědého cukru
  • 2 lžíce krystalového cukru
  • 10 velkých žloutků
  • ½ lžičky mleté skořice
  • ½ lžičky mletého zázvoru
  • 1 lžíce brandy
  • 8 lžic cukru

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte plech pečicím papírem.
  2. Dýně rozkrojte napůl, vydlabejte z nich semínka a položte je na připravený plech lícem dolů.
  3. Povrch dýně propíchejte vidličkou a pečte 30 až 40 minut, dokud nezměkne. Dýni nechte vychladnout, poté ji vydlabejte a rozmačkejte na hladké pyré.
  4. Snižte teplotu trouby na 160 °C a do plechu s okrajem vložte 8 formiček. Smetanu ke šlehání s vyškrábanými semínky z vanilkového lusku zahřejte těsně pod bod varu.
  5. V kuchyňském robotu rozmixujte cukry, žloutky, ½ lžičky skořice, zázvor, nové koření a brandy s 2 šálky dýně.
  6. Horkou smetanu přilévejte do dýňové směsi, dokud není vše přidáno. Nalijte krém do formiček a naplňte plech vroucí vodou.
  7. Pečeme 30 až 35 minut, dokud nejsou pudinky ztuhlé, ale uprostřed se jen mírně třepou. Vyjměte pudinky z formy, nechte je 20 minut vychladnout a poté je nechte alespoň 4 hodiny chladit.
  8. Brulee posypte zbývající ½ lžičky skořice s cukrem turbinado. Posypte jím pudinky a zkaramelizujte pomocí butanového hořáku.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang