Tyto dýňové čokoládové sušenky jsou velice měkké a lahodné. U malých dětí mají velký úspěch.
Ingredience
- 1 šálek změklého másla
- 3/4 hrnku cukru
- 3/4 hrnku hnědého cukru
- 1 velké vejce, pokojová teplota
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek rychle uvařených ovesných vloček
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1 šálek konzervované dýně
- 1 a 1/2 šálku polosladkých čokoládových lupínků
Postup
- V míse vyšlehejte máslo a cukry do světlé a nadýchané pěny, 5-7 minut.
- Vmíchejte vejce a vanilku.
- Smíchejte mouku, ovesné vločky, jedlou sodu a skořici.
- Střídavě s dýní vmíchejte do krémové směsi.
- Vmíchejte čokoládové lupínky.
- Kropte po lžících na nevymazané plechy. Pečte při 177 °C zhruba 10-12 minut nebo dokud lehce nezhnědnou.
- Vyjměte na drátěné mřížky, aby vychladly.