Dýňová buchta s tvarohovou polevou je tou nejlepší podzimní pochoutkou. Ale klidně si ji můžete dát po celý rok. Navíc se dá naplnit i do formiček na muffiny, které můžete po upečení s dětmi ozdobit.
Ingredience
- 4 vejce
- 1 a 2/3 šálku cukru
- 1 šálek kanolového oleje
- 1 plechovka dýně
- 2 šálky hladké mouky
- 2 lžičky mleté skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička soli
Na krém:
- 170 g mascarpone
- 2 šálky moučkového cukru
- 1/4 šálku změklého másla
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1 až 2 lžíce mléka
Postup
- Rozšlehejte vejce, cukr, olej a dýni, dokud se dobře nespojí.
- Smíchejte mouku, skořici, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl a postupně přidávejte do dýňové směsi.
- Vzniklé těsto nalijte na plech nebo rozdělte do muffinových formiček a pečte při 180 °C 25–30 minut.
- Nechte úplně vychladnout.
- Na polevu vyšlehejte v malé misce mascarpone, moučkový cukr, máslo a vanilku. Přidejte tolik mléka, abyste dosáhli roztíratelné konzistence. Polevu rozetřete na buchtu. Uchovávejte v chladničce.