Tento recept na dýňovou bábovku je jako stvořený pro podzim. Při pečení naplní dům kořeněnou vůní.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 1 hodina
- Počet porcí: 16 porcí
Ingredience na dýňovou bábovku
- 2 a 1/2 šálku cukru
- 1 šálek řepkového oleje
- 3 velká vejce
- 3 šálky hladké mouky
- 2 lžičky jedlé sody
- 1 lžička mleté skořice
- 1 lžička mletého muškátového oříšku
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého hřebíčku
- 1 plechovka dýně
- Cukr moučka
Postup na dýňovou bábovku
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Ve velké míse smíchejte cukr a olej, dokud se nespojí.
- Po jednom přidejte vejce a po každém přidání dobře prošlehejte.
- Smíchejte mouku, jedlou sodu, skořici, muškátový oříšek, sůl a hřebíček
- Přidávejte do vaječné směsi střídavě s dýní a po každém přidání dobře prošlehejte.
- Přeneste je do vymazané formy.
- Pečte 60-65 minut.
- Před vyklopením nechte 10 minut vychladnout.
- Vyklopte formu a nechte zcela vychladnout.
- Poprašte moučkovým cukrem.