Skvělý způsob, jak využít dýni, tuto hojnou, cenově dostupnou a chutnou podzimní zeleninu v tomto receptu na dýni plněnou klobásou.
Ingredience
- 2 žaludové dýně, rozpůlené a zbavené semínek
- 455 g mleté klobásy
- 1 šálek nakrájeného celeru
- ½ hrnku nakrájených žampionů
- ¼ hrnku nakrájené cibule
- 1 rozšlehané vejce
- ½ šálku zakysané smetany
- ½ šálku strouhaného parmezánu
Recept je na 4 porce.
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- Vymažte plech nebo jej vyložte alobalem.
- Dýni položte řeznou stranou dolů na připravený plech.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nezměknou, přibližně 1 hodinu.
- Půlky dýní otočte a dejte stranou, aby vychladly.
- Rozpalte velkou pánev na středně silném ohni.
- V rozpálené pánvi opékejte a míchejte klobásu, dokud nezhnědne a nerozpadne se, 5 až 7 minut.
- Slijte tuk a vyhoďte ho.
- Přidejte celer, houby a cibuli.
- Vařte a míchejte, dokud celer nezměkne, 5 až 10 minut.
- Odstavte pánev z ohně.
- Ve velké míse rozšlehejte vejce.
- Vmíchejte zakysanou smetanu a parmezán.
- Vmíchejte sýrovou směs do klobásové směsi.
- Půlky dýní naplňte náplní z klobásy.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud není náplň propečená, asi 20 minut.