Skvělá alternativa dýňového koláče, zejména pro milovníky tradičního jahodového cheesecake. Ozvláštněte si svůj oblíbený dezert a jahody vyměňte za dýni. Podávejte se šlehačkou.
Příprava
Příprava: 30 minut
Vaření: 40 minut
Chladnutí: 3 hodiny
Celkem: 4 hodiny 10 minut
Počet porcí: 8
Ingredience
- 2 balíčky změklého smetanového sýra
- ½ hrnečku bílého cukru
- ½ lžičky vanilkového extraktu
- 2 vejce
- 1 připravená krusta z grahamových sušenek
- ½ hrnečku dýňového pyré
- ½ lžičky mleté skořice
- 1 špetka mletého hřebíčku
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- ½ hrnku rozmražené šlehačky
Postup
- Krok 1 – Předehřejte troubu na 165 stupňů Celsia.
- Krok 2 – Ve velké míse smíchejte smetanový sýr, cukr a vanilku. Šlehejte, dokud nevznikne hladký krém. Po jednom vmíchejte vejce. Odeberte 1 hrnek těsta a rozetřete ho na dno korpusu; dejte stranou.
- Krok 3 – Do zbývajícího těsta přidejte dýni, skořici, hřebíček a muškátový oříšek a jemně promíchejte, dokud se dobře nespojí. Opatrně rozetřete na těsto v krustě.
- Krok 4 – Pečte v předehřáté troubě 35 až 40 minut, nebo dokud není střed téměř ztuhlý. Nechte vychladnout a poté vložte minimálně na 3 hodiny, ideálně přes noc do chladničky. Před podáváním ozdobte cheesecake šlehačkou.
Výživové údaje – na jednu porci
- 426 kalorií
- bílkoviny 7,2 g
- sacharidy 35,5 g
- tuky 29 g
- cholesterol 108,1 mg
- sodík 354,4 mg