Jednoduchý recept na holandské baby palačinky připravíte za necelou hodinu.
Příprava
- Příprava: 25 minut
- Pečení: 20 minut
- Celkem: 45 minut
- Počet porcí: 2 až 4
Ingredience
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 šálku plnotučného mléka
- 2 velká vejce
- 2 lžíce krystalového cukru
- 1 lžička vanilkového extraktu
- 1/2 lžičky košer soli
- 2 lžíce nesoleného másla
- moučkový cukr, javorový sirup a džem na podávání
Postup
- Vložte mouku, mléko, vejce, cukr, vanilku a sůl do mixéru nebo kuchyňského robotu s nástavcem s noži.
- Mixujte 10 sekund, seškrábněte stěny a poté mixujte dalších 10 sekund. Těsto bude poměrně řídké a tekuté.
- Nechte těsto v mixéru a nechte ho 20 až 25 minut stranou. Mouka tak získá čas na vstřebání tekutiny.
- Mezitím umístěte 9 až 10palcovou pánev na prostřední rošt trouby a odstraňte všechny rošty nad ní.
- Troubu rozehřejte na 220 °C.
- Pro přípravu palačinky vyjměte pánev z trouby a položte ji na horní desku sporáku.
- Přidejte máslo a otáčejte pánví, aby se máslo rozpustilo a pokrylo dno a stěny pánve.
- Těsto nalijte na máslo.
- V případě potřeby pánev nakloňte, aby těsto rovnoměrně vyteklo do všech stran.
- Pánev vložte do trouby.
- Pečte, dokud se palačinka nenafoukne, na povrchu lehce nezhnědne a po stranách a na okrajích neztmavne, 15 až 20 minut.
- Můžete podávat buď z pánve, nebo palačinku přenést na servírovací talíř.
- Poprašte ji moučkovým cukrem.
- Nakrájejte na klínky a podávejte s javorovým sirupem nebo džemem.