Dušené zelí je chutnou přílohou ke každému jídlu. V případě potřeby jej dozdobte kouskem másla.
Ingredience
- 2 lžíce másla nebo více podle chuti
- ½ hlávky zelí, oloupané a nakrájené na 0,5 cm plátky
- ½ cibule, nakrájené na 0,5 cm plátky
- 1 šálek vody
- 1 lžíce bílého octa
- 1 lžíce bílého cukru
- 2 lžičky kmínu
- 1 lžička soli
Recept je 6 porcí.
Postup
- Máslo rozpusťte na velké pánvi na středním ohni.
- Na másle vařte a míchejte zelí a cibuli, dokud cibule nezprůsvitní, asi 5 minut.
- Přilijte vodu.
- Přidejte ocet, cukr, kmín a sůl.
- Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte, dokud zelí nezměkne, 20 až 25 minut.