Dušené zelí je chutnou přílohou ke každému jídlu. V případě potřeby jej dozdobte kouskem másla.

Ingredience

  • 2 lžíce másla nebo více podle chuti
  • ½ hlávky zelí, oloupané a nakrájené na 0,5 cm plátky
  • ½ cibule, nakrájené na 0,5 cm plátky
  • 1 šálek vody
  • 1 lžíce bílého octa
  • 1 lžíce bílého cukru
  • 2 lžičky kmínu
  • 1 lžička soli

Recept je 6 porcí.

Postup

  1. Máslo rozpusťte na velké pánvi na středním ohni.
  2. Na másle vařte a míchejte zelí a cibuli, dokud cibule nezprůsvitní, asi 5 minut.
  3. Přilijte vodu.
  4. Přidejte ocet, cukr, kmín a sůl.
  5. Snižte teplotu na minimum a za občasného míchání vařte, dokud zelí nezměkne, 20 až 25 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang