Tento vydatný guláš z krevet a ryb je inspirován italsko-americkým pokrmem cioppino, který vznikl v San Francisku. Podávejte s křupavým chlebem, který nasákne každý kousek vývaru.
Ingredience
- 225 g filetů z tresky nebo mořského vlka bez kůže
- 170 g syrových krevet, oloupaných
- ⅓ šálku nakrájené cibule
- 2 stonky celeru, nakrájené na plátky
- ½ lžičky mletého česneku
- 2 lžičky extra panenského olivového oleje
- 1 šálek kuřecího vývaru
- ¼ šálku suchého bílého vína nebo kuřecího vývaru
- 1 plechovka nakrájených rajčat bez přidané soli, okapaná
- 1 plechovka rajčatové omáčky bez přidané soli
- 1 lžička sušeného oregana
- ¼ lžičky soli
- ⅛ lžička mletého černého pepře
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Rybu nakrájejte na kousky.
- Krevety podélně rozkrojte na polovinu.
- Uložte do lednice, dokud je nebudete chtít použít.
- Olej rozehřejte ve velké pánvi na středním plameni.
- Přidejte cibuli, celer a česnek a za občasného míchání vařte do změknutí asi 5 minut.
- Opatrně vmíchejte 1 šálek vývaru a víno.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu na minimum a vařte 5 minut.
- Vmíchejte okapaná rajčata, rajčatovou omáčku, oregano, sůl a pepř.
- Znovu přiveďte k varu, pak snižte teplotu na minimum, přikryjte a vařte 5 minut.
- Jemně vmíchejte rybu a krevety.
- Přiveďte k varu a ihned snižte teplotu na minimum.
- Přikryjte a vařte asi 3 až 5 minut.
- Před podáváním posypte petrželkou.