Připravte si tento lahodný recept, pomalu dušené hovězí se rozplývá na jazyku a sladká mrkev jej skvěle doplní.
Ingredience
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 1 kg prorostlejšího hovězího masa nakrájeného na velké kusy
- 1 cibule nakrájená nahrubo
- 10 mrkví nakrájených na velké kousky
- 2 lžíce hladké mouky
- 500 ml piva
- 1 kostka hovězího vývaru
- Špetka cukru
- 3 bobkové listy
- Velká snítka tymiánu
Postup
- Troubu předehřejte na 160 °C. Ve velkém pekáči nebo hrnci s poklicí rozehřejte olej, maso na něm po částech pořádně opečte a dejte stranou.
- Do hrnce přidejte cibuli a mrkev, pořádně je opečte, pak je zasypte moukou a promíchejte. Vraťte maso a případnou šťávu zpět a vše dobře promíchejte.
- Zalijte vývarem a rozdrobte kostku bujónu. Směs osolte, opepřete a přidejte špetku cukru. Přisypte bylinky a vše přiveďte k varu.
- Přikryjte pokličkou a vložte do trouby asi na 2,5 hodiny, dokud maso opravdu nezměkne.
- Nechte trochu odležet a podávejte ho s bramborovou kaší, s pyré z pastináku, nebo s pečivem.