Dušená kuřecí játra s cibulí – recept

Drůbeží masoHlavní jídlaPokrmy z vnitřností
kureci_jatra-3

Kuřecí játra rychle opečená na olivovém oleji a posypaná osmaženou cibulí jsou překvapivou a výtečnou pochoutkou pro ty, kteří se odváží jíst vnitřnosti.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 35 minut

Ingredience

  • 1 velká cibule
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 lžička soli
  • 450 g čerstvých kuřecích jater
  • ¼ lžičky černého pepře

Postup

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Plátky nakrájejte na kolečka.
  2. Játra osušte papírovými utěrkami, rozkrojte je na poloviny a poté ořízněte a vyhoďte viditelný tuk nebo zelené části. Po manipulaci se syrovými játry si dobře umyjte ruce.
  3. Olivový olej zahřívejte na středním plameni, dokud se nezačne třpytit, asi 2 minuty. Přidejte cibuli, posypte ji ½ lžičkou soli a za častého míchání ji smažte dozlatova, asi 10 minut.
  4. Na stejnou pánev přidejte očištěná kuřecí játra. Posypte je ½ lžičkou košer soli a ¼ lžičkou černého pepře.
  5. Játra smažte na středním ohni, dokud nezhnědnou, ale uprostřed jsou stále růžová, 2-3 minuty z každé strany.
  6. Uvařená játra rozdělte na talíře, posypte smaženou cibulkou a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang