Kuřecí játra rychle opečená na olivovém oleji a posypaná osmaženou cibulí jsou překvapivou a výtečnou pochoutkou pro ty, kteří se odváží jíst vnitřnosti.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 35 minut
Ingredience
- 1 velká cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 450 g čerstvých kuřecích jater
- ¼ lžičky černého pepře
Postup
- Cibuli oloupejte a nakrájejte na plátky. Plátky nakrájejte na kolečka.
- Játra osušte papírovými utěrkami, rozkrojte je na poloviny a poté ořízněte a vyhoďte viditelný tuk nebo zelené části. Po manipulaci se syrovými játry si dobře umyjte ruce.
- Olivový olej zahřívejte na středním plameni, dokud se nezačne třpytit, asi 2 minuty. Přidejte cibuli, posypte ji ½ lžičkou soli a za častého míchání ji smažte dozlatova, asi 10 minut.
- Na stejnou pánev přidejte očištěná kuřecí játra. Posypte je ½ lžičkou košer soli a ¼ lžičkou černého pepře.
- Játra smažte na středním ohni, dokud nezhnědnou, ale uprostřed jsou stále růžová, 2-3 minuty z každé strany.
- Uvařená játra rozdělte na talíře, posypte smaženou cibulkou a podávejte.