Ďábelská vejce jsou lahodnou, jemně pikantní pochoutkou, která doslova okoření každou párty, ale třeba také večeři či brunch.
Příprava
- Příprava: 50 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience na vejce
- 6 vajec uvařených natvrdo
- 240 ml teplé vody
- 2 lžíce kurkumy
- 1 konzervovaná červená řepa (použijte pouze šťávu)
- 240 ml borůvkové šťávy
Ingredience na náplň
- 60 g majonézy
- 1 lžička hořčice
- 1 špetka černého pepře
- 1 špetka soli
- 1 lžíce kurkumy
- 1 lžíce šťávy z červené řepy
- 1⁄2 lžičky červené řepy, prášek
Postup
- Vejce uvařená natvrdo oloupejte a podélně rozkrojte napůl; žloutky dejte do mísy.
- V samostatné misce smíchejte kurkumu a teplou vodu; namočte do ní několik bílků uvařených natvrdo.
- Do misky se šťávou z červené řepy ponořte několik bílků uvařených natvrdo.
- Do misky s borůvkovou šťávou namočte několik natvrdo uvařených bílků.
- Do misky se žloutky uvařenými natvrdo přidejte a smíchejte majonézu a hořčici; poté přidejte černý pepř, sůl; dobře promíchejte.
- Žloutkovou směs rovnoměrně rozdělte do 2 misek.
- Do první misky přidejte kurkumu a promíchejte. Do druhé misky přidejte šťávu z červené řepy; poté promíchejte a přidejte prášek z červené řepy.
- Nově obarvené bílky vyjměte z misek.
- Vtlačte nově obarvené žloutky zpět, barvy promíchejte a slaďte podle svých preferencí.
- Navrch přidejte nakrájenou červenou papriku, petrželku a šalvěj.