Tyto snadné řezy se rychle stanou stálicí ve vaší kuchyni. Jsou návykové a rozhodně nezůstanete jen u jednoho kousku ke kávě.
Ingredience
- 2 hrnky hladké mouky
- ¾ hrnku bílého cukru
- 2 lžičky prášku do pečiva
- ½ lžičky soli
- ½ hrnku studeného másla
- 1 vejce
- ¾ hrnku mléka nebo podle potřeby
- 1 a ½ lžičky vanilkového extraktu
Na drobenku:
- ⅔ hrnku bílého cukru
- ¼ hrnku hladké mouky
- 1 lžička mleté skořice
- ¼ hrnku studeného másla
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C. Vymažte a vysypte moukou čtvercovou formu.
- Připravte si drobenku. V míse smíchejte cukr, mouku a skořici. Vmíchejte máslo, dokud směs nebude připomínat hrubou drobenku a dejte stranou.
- V míse smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte máslo, dokud směs nepřipomíná hrubou drobenku. V samostatné míse vyšlehejte vejce a mléko a vmíchejte vanilku. Směs vajec vlijte do právě připravené drobenky a smíchejte. Rozetřete do připravené formy a posypte ho odloženou drobenkou.
- Pečte v předehřáté troubě asi 25 až 30 minut, vyzkoušejte špejlí. Před krájením nechte vychladnout.