Hledáte způsob, jak využít bylinky v lednici? Připravte si tento recept na dresink zelené bohyně. Je krémový, světlý a plný čerstvé chuti.
Tento snadný dresink zelené bohyně je krémový, světlý a lahodný. Nejčastěji se připravuje z řeckého jogurtu, ale skvěle se hodí i kešu krém.
Ingredience
- 1 kelímek plnotučného řeckého jogurtu
- 1 šálek petrželky
- 1 šálek směsi měkkých listových bylinek (kopr, máta, estragon nebo koriandr)
- 2 lžíce nasekané pažitky
- 2 lžíce citronové šťávy a ½ lžičky kůry
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 lžičky kaparů
- 1 stroužek česneku
- ¼ lžičky mořské soli
- Čerstvě mletý černý pepř
Postup
- V kuchyňském robotu smíchejte jogurt, petrželku, směs bylinek, pažitku, citronovou šťávu, kůru, olivový olej, kapary, česnek, sůl a pepř. Pulzujte, dokud se dobře nespojí. Podle chuti dochuťte.
- Podávejte jako dip nebo promíchejte se zeleným salátem.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v chladničce až 5 dní.
Veganská verze dresinku
- Místo jogurtu použijte 1 šálek syrových kešu oříšků + ½ šálku vody
Postup:
- Všechny ingredience kromě bylinek rozmixujte ve vysokorychlostním mixéru do krémové konzistence. Přidejte bylinky a rozmixujte je.
- Pokud je dresink příliš hustý, přimíchejte trochu vody nebo více olivového oleje.
- Tato verze nebude fungovat v kuchyňském robotu, protože kešu oříšky nebudou tak krémové jako v mixéru.